DealeXtreme online prodavnica

Osnovan pre desetak godina, DealeXtreme je stekao veliku popularnost zahvaljujući velikoj i raznovrsnoj ponudi svih mogućih gedžeta i elektronike.

dealextreme kupovina preko interneta

Poseti DealeXtreme

DealExtreme izgled sajta i preglednost

DealeXtreme Sajt je nešto slabijeg dizajna u odnosu na GearBest, AliExpress i TomTop. Čini se da je pomalo „nabacano“ svega i svačega, ali je to donekle opravdano imajući u obziru da sajt nudi više od 300 000 različitih proizvoda. Opširan padajući meni sa različitim kategorijama proizvoda olakšava pronalaženje onoga što kupac traži, a upadljive boje sigurno će privući pažnju svakog posetioca i namamiti ga da poseti „top sellers“ (najprodavanije) proizvode, one do 0.99$ ili da pogleda nove proizvode koje sajt nudi.

Kompjuteri, tableti, kineski telefoni, rasveta, oprema za kancelariju, odeća, uređaji za lepotu i zdravlje samo su neke od opširnih kategorija koje možete pronaći na DealeXtreme. Igračke kao i sportska oprema su takođe zastupljeni na sajtu.

DealeXtreme forum za kupce

Zanimljiva je i kategorija „Community“ a u kojoj se nalaze forum i reviews tj. recenzije i iskustva različitih proizvoda sa sajta. Ovo je veliki plus jer online prodaja mobilnih telefona zna da bude riskantna i nekad bude neprijatnih iznenađenja. Tim DealeXtreme-a se potrudio da ovakva neprijatna iznenađenja smanji na minimum zahvaljujući svojim ocenama, testovima, video prezentacijama i komentarima korisnika i kupaca njihovog sajta.

Šta moćete kupiti na DealeXtreme-u?

Online prodaja odeće na sajtu DealExtreme obuhvata „obične“ odevne predmete kao što su haljine, cipele, majice, kaputi ali i haljine za posebne prilike pa čak i venčanice koje ne koštaju više od 40-ak $. Treba imati u vidu da je ipak prioritet ovog sajta IT sektor i telefoni, te se ne može zameriti ako nešto „fali“ iz kategorije odeće i obuće. Zanimljivo je da je i izbor seksi donjeg veša poprilično velik i raznovrstan. Online prodaja garderobe na ovom sajtu nije toliko popularna kao prodaja gedžeta i telefona, ali je veliki deo ponude i rasprodan, što opet znači da je potražnja relativno velika.

Na sajtu se mogu „ponoviti“ i svi koji se bave scenografijom, nastupima, noćnim provodom i sl. jer DealeXtreme nudi lep izbor raznih lasera, stroboskopa i sl. Čini se da je DealeXtreme zaista želeo da pomeri granice kada je online prodaja na kineskim sajtovima u pitanju, te je u svoju i više nego opširnu ponudu uključio i 3d štampače i opremu za iste. Impresivno, nema šta.

Online kupovina kozmetike je takođe opcija na ovom sajtu. Razni parfemi, kreme, šminka ali i električni uređaji  kao što su fen, pegla za kosu i sl. su takođe u prodaji. Postoji i dobra ponuda medicinskih aparata za kontrolisanje pritiska, šećera , slušnih aparata i sl.

Iako je DealExtreme sajt sličan svim kineskim online prodavnicama, nešto novo i iznenađujuće na sajtu jeste raznovrsna ponuda raznih krema i losiona za mršavljenje, čija cena dostiže i po nekoliko stotina dolara.

Kineski telefoni, tableti, razna tehnika i oprema…

Dolazimo do glavnog dela: prodaja mobilnih telefona i gedžeta po kojima je sajt poznat i zbog kojih je postao popularan. Videli smo da online prodaja kineskih mobilnih telefona funkcioniše dobro, u suprotnom ne bi bilo toliko online prodavnica koje se bave prodajom, ali ovaj sajt je otišao dva koraka dalje i u svoju ponudu uvrstio Sony, Samsung, Lenovo, LG, Huawei, Asus, HTC pored dobro poznatih kineskih mobilnih telefona Xiaomi I Meizu.

Najskuplji telefon koji se može naći u prodaji jeste LG V20 F800 po neverovatnoj ceni od 758$ dok je najbolje ocenjen telefon i jedan od najbolje prodavanih sa čak 200+ recenzija jeste kineski doogee x5 max pro 5.0“ koji za neverovatnih 79.99$ nudi telefon odličnih karakteristika: 4g, 2gb rama, quad-core, 8.0, kamera od 8MP i fingerprint sensor najjači su aduti ovog izvanrednog Kineza. Ovaj telefon je primer odlične ponude sajta DealeXtreme.

DealeXtreme online prodavnica među svojim najprodavanijim proizvodima ima USB adaptere, punjače, razne alarme, adaptere svih vrsta, kuhinjske gedžeti i slične praktične stvari, ali ima i neke krajnje bizarne proizvode koji se, za čudno čudo prodaju. Takvi su npr. masažer za nos (?), loptice za stres u obliku ženskih grudi, ili plastični dodatak za palac koji drži stranice knjige dok čitate jednom rukom. Bilo kako bilo, gomila potrebnih i nepotrebnih stvarčica i ideja za interesantne poklone za osobe do kojih vam je stalo (npr. elektro-šok priveske, pakovanja žvaka i sl.)

DealeXtreme dostava i besplatna poštarina

Kineski sajtovi za online prodaju imaju jednu boljku a to je dostava. Ono što je odlično i veliki plus kod DealeXtreme-a jeste što je besplatna poštarina, i što postoji opcija da se odabere EU skladište (ako ste npr iz Hrvatske) ili dostava iz Kineskog skladišta. Ovo utiče na vreme dostave, ali je za Srbiju, Bosnu i Makedoniju dostupno samo Kinesko skladište. Takođe postoji i opcija 24hrs koja opet nije dostupna u Srbiji, a podrazumeva dostavu u roku od 24 sata.

Postoje tri tipa dostave: standardna koja je besplatna i kako sajt tvrdi, za naše prostore je do 10ak dana ali to treba uzimati uslovno. Postoji dostava sa tracking brojem odnosno brojem pošiljke koja košta oko 1.70$ i postoji treća, ekspres dostava koja košta oko 40-ak $ a podrazumeva ubrzanu dostavu nakon što paket stigne u kurirsku službu, tj. ne utiče na vreme potrebno da firma pošalje paket, već na vreme koje je potrebno kurirskoj službi i pošti da dostavi isti. Ovaj tip dostave traje 4-7 dana.

Ukoliko su narudžbe veće od 15$, tip dostave se automatski i besplatno prebacuje na pošiljku sa brojem, tj. paket dobija svoj tracking number preko kog možete pratiti status paketa i videti gde se on nalazi u bilo kom trenutku. Sve u svemu, da se zaključiti da sajt dostavlja narudžbe dosta brže od ostalih online kineskih prodavnica, što je naravno za svaku pohvalu. Uvek ima izuzetaka i potencijalnog rizika od komplikacija i problema na carini, ali bilo kojoj online kineskom sajtu se ne može zameriti ovo jer je jednostavno očekivano i neizbežno.

Svakom kupovinom se zarađuju DX bodovi (cca je 15$ 1 DX bod) koji se kasnije, kad se kumulira dovoljan broj, mogu koristiti kao online novac za dalju kupovinu.

Poseti DealeXtreme

DealeXtreme zaključak

DealeXtreme je pravi sajt za one koji traže odličan kvalitet po pristupačnijim cenama, bilo da je reč o kineskim proizvođačima ili ipak onim „proverenim“, sajt nudi za svakog po nešto. DealeXtreme korisitimo oko 10 godina i naša iskustva sa ovom kineskom prodavnicom su veoma pozitivna. Nemojte se šokirati (ili iznervirati) količinom proizvoda kojom vas sajt „bombarduje“ čim uđete na stranicu. Ovo je u stvari najbolji način da se izdvoje MVP (most valuable product) proizvodi i da se kupcima da ideja šta se sve može pronaći na sajtu, a sigurni smo da mogu pronaći ono što im treba, a i ono što nisu ni znali da im treba.

Inline
Inline