Kupovina iz Kine – 4 mane koje trebate znati

Kao i sve u životu, i online kupovina iz Kine ima svoje prednosti i mane. Nekada su stvari jeftine sa razlogom, a nekada cena ne oslikava realno kvalitet, pa možete kupiti izuzetno kvalitetne stvari po veoma niskim cenama. Koje su to mane kada je u pitanju online kupovina iz Kine?

kupovina iz kine 4 mane

Vreme dostave paketa

Definitivno broj jedan na listi, ali ovo nije greška niti treba nekog kriviti za dugo vreme čekanja pošiljke. Kao što smo rekli, stvari su jeftine sa razlogom a jedan od njih je i taj što je besplatna poštarina ili izuzetno malo košta, ali zato ćete morati čekati svoj paket između 10 i 30 dana, (osim ako se ne odlučite da doplatite za ekspres dostavu). U slučaju da izabere ekspres dostavu, paket vam može stići i za svega par dana.

Bilo kako bilo, ne može se očekivati od online kineskih prodavnica sa multimilionskim obrtom da dostave svakome u bilo kom ćošku sveta pakete za dva dana.

Izgubljeni paketi

Ponovo, kolateralna šteta i jedan logičan minus koji je praktično nemoguće promeniti imajući u vidu gorepomenute milionske pošiljke, kada je kupovina iz Kine u pitanju, koje se šalju svaki dan po čitavoj zemlji. Srpsku carinu često krasi epitet „Bermudski trougao” jer paketi „iznenada” mogu nestati i gubi im se svaki trag.

Verovatno ste i sami shvatili o čemu je reč, ali ovo niko ne može kontrolisati niti na to uticati, tako da se događa da ni kupac ni pošiljalac ne znaju gde je paket, pa je jedna strana uvek oštećena: ili kupac koji je ostao bez predmeta a dobio novac natrag, ili je to iz perspektive prodavca upravo prodavac koji je oštećen jer je morao vratiti novac za nešto što nije njegovom krivicom. Zato je veoma bitno da kada naručite paket, dobijete i kod za praćenje pošiljke.

Kupovina iz kine i linkovi za praćenje pošiljke

Praćenje pošiljke po državama :

Srbija – http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Hrvatska – https://www.posta.hr/pracenje-postanskih-posiljaka-track-trace

Bosna i Hercegovina – http://www.posta.ba/track/1/0/36.html

Crna Gora – https://e-racuni.postacg.me/PracenjePosiljaka/

Univerzalno praćenje pošiljki – http://www.17track.net/ 

Za više informacija, možete pročitati tekst praćenje pošiljke iz Kine i inostranstva.

Korisnička podrška

Online kineske prodavnice imaju milione i milione kupaca svaki dan i jednostavno nije smišljena dovoljno dobra strategija kojom bi se moglo odgovoriti na svačiji email, prigovor, žalbu, pitanja i sl. Nekada ćete morati da sačekate da vam odgovore na mail par dana jer je fizički postalo nemoguće svima izaći u susret istog trena kada im se obratite, mada neki od vodećih kineskih sajtova imaju live chat, ovo je retkost.

Neki sajtovi imaju garanciju odgovora i uglavnom se  se ograničavaju da će vam odgovoriti u roku od 24h, najkasnije u roku od 48h. Najbitnije je imati strpljenja kada se kupuje roba iz Kine jer ništa ne može da se reši preko noći.

Problemi sa povratom novca

Ono što se svakako svima preporučuje je da pre bilo kakve narudžbe dobro pročitaju pravila i uslove korišćenja online kineske prodavnice, jer se pravila povrata paketa razlikuju i treba ih dobro izučiti i informisati se kako ne bi bilo kasnije novčanih gubitaka i nerviranja. Sve je uglavnom jasno i kratko objašnjeno, tako da odvojite par minuta pre nego što platite artikle i vidite da  li vam ti uslovi odgovaraju.

Ponovo, nemojte očekivati brz povrat novca ili brzo slanje zamenskog paketa ako je reč o zameni. Jeftina roba i kupovina iz Kine je danas je sinonim za uštedu i kvalitet. Sa mnogo više razloga za kupovinu preko interneta u Kineskih radnjama, lako je uvideti zašto milioni ljudi svakodnevno kupuju preko interneta i time štede velike sume novca.

Bitno je dobro se informisati, uveriti se da je sajt 100% pouzdan i kupovati sa Kineskih sajtova koje vam preporučujemo, čitati ocene drugih kupaca i imati strpljenja da paket stigne na kućnu adresu.

Kupovina iz Kine ima svoje mane ali mnogo više prednosti.

Slični tekstovi
Svi sajtovi za praćenje pošiljke iz Kine i inostranstva
Ukoliko ste novi kada je direktan uvoz iz Kine i jeftina kupovina u pitanju, verovatno vas interesuje praćenje pošiljke i...
AliExpress na srpskom jeziku na jednostavan način
Ukoliko vam Engleski jezik nije najbolji a želite da pretražujete AliExpress na srpskom jeziku, imamo jedan mali savet kako pretražite...
Roba iz Kine i šta naručiti sa Kineskih sajtova
Roba iz Kine i direktan uvoz iz Kine za ličnu upotrebu je iz dana u dan, sve popularniji. Razloga za...

Bez komentara. Želite da dodate komentar?

Odgovorite


Ime(required)

Email (required)

Web stranica

Inline
Inline