Jeftina kupovina iz Kine – 7 bitnih prednosti

Iako je internet odavno zavladao svetom, online kupovina preko interneta kod nas još uvek izaziva sumnjičave poglede i sumnje, kao i predrasude da je sigurno reč o nekoj prevari čim jeftina kupovina u pitanju. Jefitina roba i uvoz iz Kine postaje sve popularnija kako po svetu, tako i kod nas zahvaljujući niskim cenama, jeftinoj ili besplatnoj poštarini i odličnom kvalitetu koji mnoge privlači i zadržava. Koje su to prednosti, a koje mane, online kupovine? Nadamo se da ćemo vam približiti svet online kupovine i da ćete se odvažiti i krenuti u svoj prvi online shopping nakon ovog teksta. 

jeftina kupovina preko interneta iz kine

Udobnost doma

Suvišno je govoriti zašto je ovo prednost: ne čekate ispred kabine za presvlačenje, ne morate da pešačite od jedne do druge prodavnice i da upoređujete cene i kvalitet, ne morate da se nosite sa loše rapoloženim prodavcima… Sve što je potrebno je da se zavalite u fotelju, priključite se na internet i počnete da istražujete nepregledno carstvo online kineskih prodavnica koje nude pregršt jeftinih stvari koje su vam potrebne (ili ne, ali ćete ih svejedno naručiti jer su otkačene i svi će vam zavideti na njima). 

Brojnost artikala, upoređivanje cena i sortiranje po različitim kriterijumima

Kineski sajtovi za kupovinu nude na stotine hiljade različitih artikala. Zamislite samo koliko bi vam vremena trebalo da pogledate isti broj predmeta u nekoj prodavnici. Online prodavnice nude bezbrojne artikle čije specifikacije i detalje možete pročitati samo jednim klikom na njihovu sliku, a možete ih i brzo i jednostavno upoređivati, sortirati po visini cena, popularnosti, ocenama, karakteristikama… 

Roba iz Kine i šta možete naručiti sa Kineskih sajtova

Bilo kad i bilo gde…

Online kineske prodavnice nemaju radno vreme i možete „svratiti“ svaki put kad ulovite malo vremena, bilo da „ubijate dosadu“ na pauzi na poslu, ili ne možete zaspati, jeftina kupovina je uvek dostupana a internet prodavnice su uvek otvorene za vas. 

Ocene drugih ljudi

Ono što sigurno (ili bar ne lako) nećete saznati u „normalnoj“ prodavnici jesu iskustva drugih ljudi koji su kupili isti proizvod. Kineske prodavnice jeftine robe nude i pregledne komentare i ocene drugih korisnika, prema kojima možete da se vodite da li predmet zadovoljava vaše potrebe ili ne. Sve što je potrebno je malo vremena da biste pronašli idealan artikal pouzdanog proizvođača i vaša jeftina kupovina preko interneta je prošla i više nego odlično. 

Zaštita novca

Iako mnogi online prodaju povezuju sa novcem kom se gubi svaki trag nakon uplate, većina svetski popularnih kineskih sajtova koji su na dobrom glasu, pokazuju suprotno: trud da se zaštite podaci kupaca kao i novac, time što postoje dobro razrađene šeme povrata artikala i refundiranja novca, ali i zaštita novca preko npr. PayPala ili Escrow koji novac zadržava u „međuprostoru“ dok kupac ne potvrdi da je zadovoljan predmetom.  

Jeftina kupovina i niske cene

Jeftina kupovina – jeftina odeća, obuća nikad nije bila dostupačnija a ni kineski telefoni nikad bliži sa svojim vrhunskim dizajnom i odličnim specifikacijama, po povoljnim cenama. Kina je svima poznata kao rasadnik fabrika zbog jefitinije proizvodnje, čime se objašnjavaju (s jedne strane) izuzetno niske cene na kineskim sajtovima. S druge strane, smanjeni su troškovi distribucije istih artikala (npr. Nike patike ne moraju da se dopreme u EU skladište već se šalju direkt iz Kine) što doprinosi formiranju primamljivih, pristupačnih cena.  

Uvek možete vratiti paket

Bilo šta da je pitanju: greška, neispravnost, ili vam se jednostavno nije dopalo, možete vratiti paket i tražiti povrat novca koji će vam biti vraćen u skladu sa pravilima i uslovima refundiranja svakog sajta pojedinačno. Ono što je najbitnije je da se dobro informišete i pročitate uslove i pravila pre svoje prve narudžbe i jeftina kupovina, može da počne.

 

 

Slični tekstovi
Svi sajtovi za praćenje pošiljke iz Kine i inostranstva
Ukoliko ste novi kada je direktan uvoz iz Kine i jeftina kupovina u pitanju, verovatno vas interesuje praćenje pošiljke i...
AliExpress na srpskom jeziku na jednostavan način
Ukoliko vam Engleski jezik nije najbolji a želite da pretražujete AliExpress na srpskom jeziku, imamo jedan mali savet kako pretražite...
Roba iz Kine i šta naručiti sa Kineskih sajtova
Roba iz Kine i direktan uvoz iz Kine za ličnu upotrebu je iz dana u dan, sve popularniji. Razloga za...

Bez komentara. Želite da dodate komentar?

Odgovorite


Ime(required)

Email (required)

Web stranica

Inline
Inline