Jeftina kupovina iz Kine – 7 bitnih prednosti

Iako je internet odavno zavladao svetom, online kupovina preko interneta kod nas još uvek izaziva sumnjičave poglede i sumnje, kao i predrasude da je sigurno reč o nekoj prevari čim jeftina kupovina u pitanju. Jefitina roba i uvoz iz Kine postaje sve popularnija kako po svetu, tako i kod nas zahvaljujući niskim cenama, jeftinoj ili besplatnoj poštarini i odličnom kvalitetu koji mnoge privlači i zadržava. Koje su to prednosti, a koje mane, online kupovine? Nadamo se da ćemo vam približiti svet online kupovine i da ćete se odvažiti i krenuti u svoj prvi online shopping nakon ovog teksta. 

jeftina kupovina preko interneta iz kine

Udobnost doma

Suvišno je govoriti zašto je ovo prednost: ne čekate ispred kabine za presvlačenje, ne morate da pešačite od jedne do druge prodavnice i da upoređujete cene i kvalitet, ne morate da se nosite sa loše rapoloženim prodavcima… Sve što je potrebno je da se zavalite u fotelju, priključite se na internet i počnete da istražujete nepregledno carstvo online kineskih prodavnica koje nude pregršt jeftinih stvari koje su vam potrebne (ili ne, ali ćete ih svejedno naručiti jer su otkačene i svi će vam zavideti na njima). 

Brojnost artikala, upoređivanje cena i sortiranje po različitim kriterijumima

Kineski sajtovi za kupovinu nude na stotine hiljade različitih artikala. Zamislite samo koliko bi vam vremena trebalo da pogledate isti broj predmeta u nekoj prodavnici. Online prodavnice nude bezbrojne artikle čije specifikacije i detalje možete pročitati samo jednim klikom na njihovu sliku, a možete ih i brzo i jednostavno upoređivati, sortirati po visini cena, popularnosti, ocenama, karakteristikama… 

Bilo kad i bilo gde…

Online kineske prodavnice nemaju radno vreme i možete „svratiti“ svaki put kad ulovite malo vremena, bilo da „ubijate dosadu“ na pauzi na poslu, ili ne možete zaspati, jeftina kupovina je uvek dostupana a internet prodavnice su uvek otvorene za vas. 

Ocene drugih ljudi

Ono što sigurno (ili bar ne lako) nećete saznati u „normalnoj“ prodavnici jesu iskustva drugih ljudi koji su kupili isti proizvod. Kineske prodavnice jeftine robe nude i pregledne komentare i ocene drugih korisnika, prema kojima možete da se vodite da li predmet zadovoljava vaše potrebe ili ne. Sve što je potrebno je malo vremena da biste pronašli idealan artikal pouzdanog proizvođača i vaša jeftina kupovina preko interneta je prošla i više nego odlično. 

Zaštita novca

Iako mnogi online prodaju povezuju sa novcem kom se gubi svaki trag nakon uplate, većina svetski popularnih kineskih sajtova koji su na dobrom glasu, pokazuju suprotno: trud da se zaštite podaci kupaca kao i novac, time što postoje dobro razrađene šeme povrata artikala i refundiranja novca, ali i zaštita novca preko npr. PayPala ili Escrow koji novac zadržava u „međuprostoru“ dok kupac ne potvrdi da je zadovoljan predmetom.  

Jeftina kupovina i niske cene

Jeftina kupovina – jeftina odeća, obuća nikad nije bila dostupačnija a ni kineski telefoni nikad bliži sa svojim vrhunskim dizajnom i odličnim specifikacijama, po povoljnim cenama. Kina je svima poznata kao rasadnik fabrika zbog jefitinije proizvodnje, čime se objašnjavaju (s jedne strane) izuzetno niske cene na kineskim sajtovima. S druge strane, smanjeni su troškovi distribucije istih artikala (npr. Nike patike ne moraju da se dopreme u EU skladište već se šalju direkt iz Kine) što doprinosi formiranju primamljivih, pristupačnih cena.  

Uvek možete vratiti paket

Bilo šta da je pitanju: greška, neispravnost, ili vam se jednostavno nije dopalo, možete vratiti paket i tražiti povrat novca koji će vam biti vraćen u skladu sa pravilima i uslovima refundiranja svakog sajta pojedinačno. Ono što je najbitnije je da se dobro informišete i pročitate uslove i pravila pre svoje prve narudžbe i jeftina kupovina, može da počne.

 

 

Slični tekstovi
Šta je dropshipping i kako započeti AliExpress biznis sa malo novca
Da li ste se nekada pitali šta je dropshipping i kako to funkcioniše, kako započeti dropshipping biznis i kako zaraditi...
Kupovina iz Kine – 4 mane koje trebate znati
Kao i sve u životu, i online kupovina iz Kine ima svoje prednosti i mane. Nekada su stvari jeftine sa...
6 razloga zašto je bolje kupovati preko interneta nego u prodavnici
Svi smo svesni koliko je danas vreme na ceni, ali i koliko je cena bitna. Postoji nekoliko bitnih razloga zašto...

Bez komentara. Želite da dodate komentar?

Odgovorite


Ime(required)

Email (required)

Web stranica