Kako prepoznati da li je kineski sajt za online kupovinu lažan? 

Postoji na desetine online kineskih prodavnica koje su dostupne ljudima širom sveta, onima koji su tehnološki osvešćeniji ali i onima koji se možda još ne služe tako dobro internetom i tehnikom. Dok prvi mogu da „proguglaju“ ocene i provere kakav je Kineski sajt i potraže opširnije informacije na raznim forumima, što na „našem“, što na engleskom jeziku, druga grupa ljudi je osuđena na „kockanje“. Ili ne?

 Postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom odabira sajta. Evo nekih koje govore da je reč o prevari.

Napomena: Svi kineski sajtovi za kupovinu na sajtu Direktan Uvoz Iz Kine su lično provereni i sigurni za kupovinu.

Previše Apple uređaja i drugih popularnih svetskih brendova

Činjenica je skoro svaki popularni kineski sajt nude kinesku robu po veoma niskoj ceni. Većina sajtova ima ograničenu ponudu brendirane tehnike, uglavnom svega 3-4 brenda (Apple, HTC, Asus npr). Ukoliko stranica nudi sve svetske popularne brendove telefona (Apple, Sony, HTC, Samsung, Blackberry, Motorola itd.) znači da je najverovatnije reč o prevari.

Kineski telefoni su trenutno veoma dobro rangirani na svetskom tržištu, tako da ne postoji uspešan kineski sajt koji prodaje isključivo svetske, „nekineske“ telefone.

Nerealno niske cene

Originalni Apple telefon po ceni od 80-100$ ? Budite razumni i nemojte padati na ovakve prevare. Da, svaki kineski sajt nudi odlične cene za vrhunski kvalitet kad je reč o tehnici, ali ako zvuči predobro da bi bilo istinito, verovatno jeste tako. Zato pre nego što se odlučite, istražite o toj online kineskoj prodavnici ili pogledajte kineske sajtove za kupovinu koje vam mi preporučujemo.

Naziv sajta

Ako je naziv kineskog sajta preopširan, verovatno je prevara. Npr. sajt sa generalizovanom frazom koja ne doprinosi identitetu sajta. Da pojednostavimo: ako ukucate ovaj naziv u google pretraživaču, nećete naići na sajt jer će vam izbaciti hiljadu drugih stranica koje sadrže ovu frazu.

Način plaćanja

Ako stranica nudi samo Western Union i plaćanje preko bankovnog računa, znajte da je reč o prevari. Zašto možete biti sigurni? Jer Western Union ne pruža nikakvu zaštitu kupcima, tj. ako pošaljete novac, nikad ga više nećete videti, bez obzira da li ste dobili to za šta ste platiti ili ne. Politika paypala je npr. drugačija i štiti se kupac, te postoji mogućnost povrata novca ako kupac nije dobio ono za šta je plaćeno.

Nude povrat pune cene proizvoda, u veoma kratkom vremenskom roku

Ukoliko nema objašnjenja za pravila povrata artikla koji je neispravan ili ne zadovoljava kriterijume, onda je reč o prevari. S druge strane, ako se nudi povrat pune cene proizvoda ukoliko kupac nije zadovoljan i to u nerealno kratkom roku (imajte na umu da prave online kineske prodavnice imaju milionske prodaje i da je nemoguće za jedan dan da se svima vrati novac), odustanite od kupovine.

Sami sebe hvale

Ukoliko stranica nameće link ka oceni nekih proizvoda, sa sigurnošću je reč o prevari jer su sve te „ocene“ neverovatne i idu u prilog sajtu. Previše se potencira da je sajt pravi, da su proizvodi originali. Svaki proizvod će imati 5 zvezdica, i svi će imati samo reči hvale. Ponovo, imajte na umu da prave i uspešne online kineske prodavnice imaju milionske korisnike kojima se šalju milioni artikala svakodnevno. Nemoguće je da su svi prezadovoljni, jer se greške jednostavno događaju.

Engleski im je veoma loš

Profesionalni kineski sajtovi za online prodaju imaju kvalifikovane i obučene ljude koji taj sajt razvijaju i trude se da izgledaju i funkcionišu vrhunski. Većina sajtova nudi i po nekoliko jezika. Ako je Kineski sajt na kom razmišljate da obavite svoju kupovinu primer veoma lošeg engleskog, budite sigurni da je lažnjak i da neko pokušava na lak način da dođe do zarade.

Slični tekstovi
Svi sajtovi za praćenje pošiljke iz Kine i inostranstva
Ukoliko ste novi kada je direktan uvoz iz Kine i jeftina kupovina u pitanju, verovatno vas interesuje praćenje pošiljke i...
AliExpress na srpskom jeziku na jednostavan način
Ukoliko vam Engleski jezik nije najbolji a želite da pretražujete AliExpress na srpskom jeziku, imamo jedan mali savet kako pretražite...
Roba iz Kine i šta naručiti sa Kineskih sajtova
Roba iz Kine i direktan uvoz iz Kine za ličnu upotrebu je iz dana u dan, sve popularniji. Razloga za...

Bez komentara. Želite da dodate komentar?

Odgovorite


Ime(required)

Email (required)

Web stranica

Inline
Inline