Kako je i zašto uglavnom besplatna poštarina iz Kine? 

Ovo je pitanje koje „muči“ mnoge (potencijalne) kupce. Kako je moguće da online kineske prodavnice dostavljaju pakete širom planete zemlje i da je besplatna poštarina u većini slučajeva, bez obzira da li proizvod koštao 1 ili 100 Eura?

Većina ljudi je, s pravom, sumnjičava i pomisliće da se radi o prevari jer deluje „previše dobro da bi bilo istinito“. Odgovor na ovo pitanje je više nego jednostavan i krije se u činjenici da je cena dostave već uračunata u cenu artikla – „free shipping“ – besplatna poštarina.

Besplatna poštarina – Free Shipping

Najjeftiniji način dostave je onaj pri kom kupac ne dobija broj artikla, te ne može pratiti gde se trenutno nalazi njegova pošiljka jer ovaj način zahteva minimum ulaganja u transport dok kupcu ostaje da prati koliko je dana prošlo od slanja pošiljke iz skladišta, u slučaju da se paket zagubi.

Važno je napomenuti, da većina kineskih sajtova vam daje broj za praćenje pošiljke i da je se isporuka paketa čeka od 10 do 50 dana.

Roba iz Kine koju poručujemo sa online kineskih prodavnica se šalje kontejnerima po celom svetu, što je drugi bitan faktor za niske cene dostave (tj. za kupca besplatna poštarina). Neki veliki i prometni online kineski sajtovi imaju po nekoliko velikih skladišta po Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Velikoj Britaniji i Aziji. Više je nego očigledno da ovo drastično smanjuje i cenu dostave za prodavca, ali i vreme dostave što je bitan faktor kod online prodaje.

Isto tako je suvišno objašnjavati zašto express službe tj. kurirske službe iziskuju dodatne troškove, ali je bitno da i je i ta usluga omogućena za kupce koji žele da znaju u svakom trenutku gde je njihov paket i kada će biti dostavljen na kućnu adresu.

Ako se odlučite za usluge Ekspress kurirske službe, paketi vam mogu biti dostavljeni u roku od 3-4 dana do Srbije, Hrvatske, Bosne ili drugih država.

Transport u kontejnerima i iz različitih skladišta uzrok je jednoj od najčešćih boljki svih online kineskih prodavnica: gubljenje ili oštećenje artikala. Ono što Vi, kao kupac, morate znati jeste da je nemoguće da svaki kupac bude 100% zadovoljan iz prostog razloga što je reč o milionima artikala koji se šalju širom planete.

Zašto su cene transporta, uglavnom, besplatne za vas?

Ono što je bitno za sve kupce jeste da ne moraju da se opterećuju cenama transporta. Ta cena koju vidite je finalna, ukoliko se ne odlučite za neke od bržih i skupljih načina dostave. Online kineske prodavnice su tu da bi svima bilo dobro: vama jeftino i kvalitetno, a njima profitabilno, tako da budite sigurni da su oni uračunali svoj procenat za dostavu u tu cenu, koliko kod ona vama mizerno malo delovala.

Ovaj tip prodaje funkcioniše jer je reč o multimilionskim transakcijama i porudžbinama, dok je cena proizvodnje izuzetno niska.

Avio-transport je, takođe, jeftiniji ukoliko se radi o većoj količini i stalnim pošiljaocima, pa su kineske kompanije i tu izvukle najbolju moguću opciju i osigurale sebi brz transport za male novce.

Bivaju retki slučajevi kada se paketi otvaraju na carini, te se oporezuje kupac na osnovu vrednosti artikla, ali su ovo zaista retki pojedinačni slučajevi. No, kako biste bili mirne savesti, najbolje je kad kupujete više stvari, da kupujete zasebno, ili nekoliko proizvoda zajedno (3-4), zavisno od njihove veličine i težine.

Besplatna poštarina za ceo svet, (kao i za Srbiju, Hrvatsku, Bosnu, Makedoniju… je postala normalna stvar zahvaljujući dobroj povezanosti skladišta i dobro razrađenom planu koji prate sve online kineske prodavnice, tako da nemojte previše razmišljati da li je prevara ili nije jer je istina – dostava je „besplatna“, tj. uključena u cenu, i toliko je niska da je nećete ni primetiti.

Uživajte u šopingu na kineskim sajtovima!

Slični tekstovi
Svi sajtovi za praćenje pošiljke iz Kine i inostranstva
Ukoliko ste novi kada je direktan uvoz iz Kine i jeftina kupovina u pitanju, verovatno vas interesuje praćenje pošiljke i...
AliExpress na srpskom jeziku na jednostavan način
Ukoliko vam Engleski jezik nije najbolji a želite da pretražujete AliExpress na srpskom jeziku, imamo jedan mali savet kako pretražite...
Roba iz Kine i šta naručiti sa Kineskih sajtova
Roba iz Kine i direktan uvoz iz Kine za ličnu upotrebu je iz dana u dan, sve popularniji. Razloga za...

Bez komentara. Želite da dodate komentar?

Odgovorite


Ime(required)

Email (required)

Web stranica

Inline
Inline